Alfa Romeo Tonale

NFT en 5 jaar garantie.

Gisteren is de Alfa Romeo Tonale officieel gepresenteerd in de lage landen. Op een mooi ontworpen hotel locatie, in een uniek aan het bombardement ontsnapt industrieel oud pakhuis in hartje Rotterdam (Bruno Room Mate Hotels, foto onder), zagen we dan eindelijk de langverwachte C-UV van Alfa Romeo. En ze hebben het weer eens geflikt! De Tonale is een lust voor het oog, wat een prestatie is in dit overbevolkte en overgewaardeerde segment. We voelen ons als weinig objectieve merkliefhebbers direct thuis bij deze Alfa, behalve dat er plots over NFT’s werd gebrabbeld… Dat ligt natuurlijk vooral aan uw nostalgisch aangelegde redacteur, maar het heeft iets met aanschaf volgens het blockchain-principe te maken, waarbij de waardevastheid van de auto na aankoop een soort van gegarandeerd blijft, omdat de waardebepaling op basis van een uniek certificaat (Non-Fungible token) plaatsvindt…

Waardevast en topkwaliteit.

Hoe dan ook, Alfa Romeo zet met de Alfa Romeo Tonale ook op het gebied van aankoop en klantgerichtheid een grote stap in de toekomst. De gepresenteerde Edizione Speciale komt met 5 jaar garantie. Prietpraat over Alfa’s die al bij aankoop hun waarde verliezen, vanwege een veronderstelde gebrekkige kwaliteit bijvoorbeeld, zijn spookverhalen uit een ver en grijs verleden. De borrelpraat wordt voor iedere Alfist voortaan een stuk gezelliger! De Alfa Romeo Tonale is evenals de betrouwbaar gebleken Giulia en Stelvio een volwaardig Italiaans premium product. “Qualità Italiana”

Veloce-look in lanceringsjasje.

De Alfa Romeo Tonale Edizione Speciale is optisch gebaseerd op de mooie Veloce die we in juni bij de dealer zullen aantreffen evenals de rest van het gamma. Het is technisch gezien een sportief uitgevoerde 1.5 Hybrid met 130 pk gekoppeld aan een nieuwe 7-traps automaat met dubbele koppeling en een elektromotor “P2” 48V van 15 kW en 55 Nm. Deze laatste treedt al zonder tussenkomst van het motorblok in werking. De Veloce met 1.5 liter turbo benzina, met 160 pk dankzij het gebruik van een turbo met variabele geometrie, debuteert ergens aan het eind van komende zomer. Dit najaar kunnen we dan de 1.6 diesel verwelkomen. Alfa Romeo gaat naast de Veloce ook de uitvoeringen Super, Sprint en Ti. De Plug-in PHEV volgt daarna weer (leveringen vanaf begin 2023) met max 275 pk en een grotere actieradius (tot 80 km WLTP) dankzij het gebruik van een 15,5 kWh batterij. Het CO2-getal van de Tonale Q4 ligt tussen de 32 en 38 g/km. Alfa Romeo introduceert met de 4,53 meter lange Tonale ook een nieuwe digitale klantenervaring, waarbij je vanaf de order een soort online dealer-ervaring krijgt. De Tonale Edizione Speciale is vanaf vandaag te bestellen in Italië en in Nederland vanaf begin april. Leveringen starten dit najaar.